Ridicare/micsorare sani

Reductia mamara sau mamoplastia de reducere este o interventie chirurgicala care are ca scop reducerea dimensiunilor sanului prin indepartarea excesului de piele, grasime si tesut glandular. De asemenea, intotdeauna realizeaza si ridicarea sanului  si reducerea dimensiunilor unei areole mari, oferind sanului un aspect estetic, natural.

 

Indicatii

Reductia mamara se adreseaza femeilor(indiferent de varsta) cu sani mari, grei, lasati, uneori dimensiunile lor fiind gigante, situatii care determina dureri cronice de coloana, umeri, greutate in respiratie, iritatie cronica a pielii de sub san prin transpiratie permanenta, precum si disconfortul creat de dificultatea gasirii si purtarii unui sutien si a unei vestimentatii adecvate. Inainte de luarea deciziei chirurgicale trebuie sa va prezentati la cel putin 2 consultatii, in care se va stabili impreuna cu chirurgul volumul adecvat al sanilor, inaltimea la care se va situa noua areola si dimensiunile ei, si veti primi informatii despre tipul de cicatrice care va ramine dupa operatie.

 

Reductie cu areola pastrata pe pedicul superiorAspectul sinului si cicatricii dupa reductie

 

Folosirea tehnicilor de reductie, indiferent ca mobilizeaza areola pe un pedicul superior, medial sau inferior, lasa intotdeauna cicatrici in jurul areolei, pe o linie veticala si de cele mai multe ori si in santul submamar.

 

Rezultate/Complicatii

Mamoplastia de reductie realizeaza din sani mari, moi,lasati, sani de dimensiuni adecvate toracelui, ridicati si mai fermi.
De obicei, in momentul mamoreductiei se realizeaza si repozitionarea si redimensionarea areolei.

Desi implica riscuri si posibile complicatii(acestea le veti discuta cu chirurgul la consultatie), ca de altfel, orice interventie chirurgicala, reductia mamara este una dintre cele mai satisfacatoare interventii chirurgicale estetice. Cicatricile dupa reductia mamara sunt permanente, dar ele se estompeaza pina la limita vizibilitatii in aproximativ 1-2 ani de la interventie. Sunt unele situatii in care aspectul evident se pastreaza peste acest timp, iar in cazul acesta se poate interveni chirurgical pentru retusarea cicatricii.

 

Caracteristici

-spitalizare 1-2 zile;
-interventia se face cu anestezie generala si dureaza 3-4 ore;
-nu se incadreaza in categoria interventiilor chirurgicale dureroase,recuperarea fiind rapida in 5-7 zile;
-se poate face dus la 48 de ore postoperator;
-postoperator trebuie purtata o bustiera de suspensie/contentie timp de 1 luna;
-preoperator,pacientele pina la 35 de ani trebuie sa faca o ecografie mamara,iar cele peste 35 de ani o mamografie;
-tulburarile de sensibilitate areolo-mamelonara pot persista 3-6 luni cu disparitie/ameliorare spontana; 
– studiile efectuate in timp au constatat ca la femeile care au suportat o interventie de reductie mamara, riscul de cancer mamar este mai redus comparativ cu cele care nu au avut o asfel de interventie, deoarece volumul de tesut glandular cu risc de transformare maligna este mai mic la aceste paciente;
-sarcina este permisa,iar alaptarea este posibila in functie de tehnica de reductie folosita -nu se recomanda expunerea la soare topless.

 

Poze inainte dupa